Διαίρει και βασίλευε

iEfimedida 02/02/2018

milena iefΤι κάνει ένας σοβαρός και υπεύθυνος ηγέτης όταν, εκτιμώντας ως ευνοϊκές τις γεωπολιτικές συγκυρίες, αποφασίζει να λύσει ένα σύνθετο εθνικό ζήτημα εξωτερικής  πολιτικής;

Πρώτα απ´όλα διασφαλίζει την αρραγή εσωτερική ενότητα του κόμματός του, ή του συνασπισμού κομμάτων που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Μέσω διαβουλεύσεων φανερών ή μυστικών εξασφαλίζει και στη συνέχεια καθιστά σαφές στο εξωτερικό και εσωτερικό ακροατήριο, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζει απαρέγκλιτα την διαπραγματευτική πορεία και την κατάληξή της, χωρίς την παραμικρή απόκλιση.

Δεύτερον αγωνίζεται για την εκ των ων ουκ άνευ, εφ' όσον πρόκειται για ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, εθνική συναίνεση. Για την ομοψυχία και την ενότητα που απαιτούνται σε αυτές τις ιστορικές προκλήσεις. Ενημερώνει δηλαδή με κατ' ιδίαν συναντήσεις το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων με ειλικρίνεια και ενδελέχεια. Τους καθιστά συμμάχους και συνοδοιπόρους στον δρόμο της διαπραγμάτευσης, εκπροσωπώντας με τον τρόπο αυτό ολόκληρο το έθνος από την πλέον ισχυρή  θέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ