Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Φιλελεύθερος 30/04/2018

athensvoice 070318 katastash poliorkiasΤην περασμένη εβδομάδα ο Ν Φίλης , υπερασπιζόμενος τον Ρουβίκωνα, αναρωτήθηκε «αν τα τρικάκια και οι μπογιές συνιστούν επίθεση» και προκάλεσε όσους προβληματίζει η βία και η ανομία να απαντήσουν «αν θέλουν σε κάθε γωνία να υπάρχουν ΜΑΤ».

Η παραπάνω τοποθέτηση αντικατοπτρίζει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και τάξης, δηλαδή τα ζητήματα προστασίας του πολίτη.

H υιοθέτηση και κάλυψη της ανομίας εντάσσεται στα αρχετυπικά πιστεύω του ίδιου του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία έχουν εργαλειακή χρήση . Το μπάχαλο, η βεβήλωση , η εισβολή σε κτίρια ,η βία και ο τραμπουκισμός ,αναγνωρίζονται από τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ως μορφές αγώνα μέσω των οποίων «συνομιλούν» με την κοινωνία παράγοντας υποδείγματα πολιτικής και κοινωνικής αγωγής. Τις συμπεριφορές αυτές υιοθέτησαν     όταν ήταν στην αντιπολίτευση προκειμένου να καβαλήσουν το αντιμνημονιακό κύμα και να οικοδομήσουν τυχοδιωκτικά την πολιτική τους επικράτηση. Ως αντιστάθμισμα και δικαιολογητική βάση της ανομίας και της βίας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε πάντα την «βία της εξουσίας» απέναντι στην οποία εξάγνιζε αυτομάτως την βία κάθε τραμπούκου και μπαχαλάκη καθαγιάζοντας τους και αναγορεύοντας τους σε κοινωνικούς αγωνιστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ