Το Στοίχημα των Ανοιχτών Σχολείων
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 30/11/2018
Το κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας με αφορμή το σκοπιανό, ασφαλώς γεννά ανησυχία και προβληματισμό. Με ή χωρίς χρυσαυγίτικη υποκίνηση, με ή χωρίς ακροδεξιό εθνικιστικό πατρονάρισμα ,πρόκειται για φάμπρικα πατριδοκαπηλείας, η οποία με ευκολία πορώνει αδιαμόρφωτους εφήβους, εκμεταλλεύεται τον αυθορμητισμό και ενθουσιασμό τους και επιδιώκει να ενσταλάξει υποδόρροια στη συνείδησή τους το μίσος εμφανίζοντας το ως αγνό πατριωτισμό.
Η αρμόδια Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης υπηρετώντας μοιρολατρικά και άβουλα τη διαχείριση της κατάστασης δηλώνει ότι «...παρακολουθούμε το φαινόμενο των καταλήψεων...πρέπει να προβληματίσει το μαθητικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς»!
Με αναφορά στην Επίδαυρο το μήνυμα του Σάιμον ΜακΜπέρνι για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
iEfimerida 21/03/2018
«Όσο υπάρχουν καλλιτέχνες και ακροατήρια, όλο και θα λέγονται ιστορίες επάνω στη σκηνή, που πουθενά αλλού δεν θα μπορούν να ειπωθούν».
Αυτό σημειώνει ο Σάιμον ΜακΜπέρνι στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου), στο οποίο κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αρχαία Αθήνα και τη συμβολή της στην ανάπτυξη του θεάτρου καθώς επίσης και στον Πολύκλειτο που σχεδίασε το θέατρο της Επιδαύρου.
Πώς θέλουμε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια;
Athensvoice 06/10/2016
Ξεκαθαρίζοντας τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό στο χώρο της παιδείας
Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την παιδεία στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα κατέρριψε το ευχολόγιο σύμφωνα με το οποίο η παιδεία αποτελεί κατεξοχήν πεδίο για συναίνεση και συμφωνίες. Η αντίληψη αυτή εκκινεί προφανώς από τις απλουστευτικές παραδοχές ότι όλοι έχουμε παιδιά και θέλουμε το καλύτερο για τη μόρφωσή τους, καθώς και όλοι συνομολογούμε ότι η μόρφωση για κάθε κοινωνία αποτελεί παράγοντα προόδου και προκοπής. Συνεπώς, με αυτές τις κοινές παραδοχές θα ήταν εύκολο και αυτονόητο να συμφωνήσουμε στις πολιτικές εκπαίδευσης, στους εκπαιδευτικούς στόχους και στα εργαλεία για την υλοποίησή τους