Μιλένα Αποστολάκη: «Η απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα αποτελεί μια θετική εξέλιξη»

Huffington Post 27/03/2018

Γιατί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές και απαιτείται βούληση για την ουσιαστική και πλήρη εφαρμογή του.

milena_huff.jpeg

Με δήλωση της στην HuffPost Greece η δικηγόρος και πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα έπειτα από τις τεράστιες αντιδράσεις που εκφράστηκαν τόσο από τα μέλη φιλοζωικών ομοσπονδιών και οργανώσεων όσο και των πολιτών. Παράλληλα η κ. Αποστολάκη υπερασπίζεται τον ισχύοντα νόμο 4039/12, ο οποίος όχι μόνο υπήρξε προϊόν μακράς διαβούλευσης και ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών και τους αρμόδιους φορείς αλλά αποδείχθηκε στην πράξη επαρκής θεσμικά και αποτελεσματικός ως προς την διαχείριση των σχετικών ζητημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

04 βημα 15 5 11

 

Θετική εξέλιξη η απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 27/03/2018

milena250517Η πρώην υπουργός είχε εισηγηθεί το 2012 στη Βουλή τον νόμο που ισχύει σήμερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει

Για «αδιανόητους περιορισμούς στον αριθμό των κατοικιδίων που ένας πολίτης μπορεί να φιλοξενεί» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη και ζητά οι όποιες αλλαγές για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα «να προκύψουν μέσα από ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ασφαλώς τα φιλοζωικά σωματεία». Αναφέρει, μάλιστα και την εμπειρία του νόμου 4039/12, που ειχε εισηγηθεί η ίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

03 nea 130411

 

Θετική εξέλιξη η απόσυρση του ν/σ για τα αδέσποτα

iEfimerida 27/03/2018

milena

Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Μιλένα Αποστολάκη την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα που προωθεί η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως πρώην υπουργός είχε εισηγηθεί το 2012 στη Βουλή τον νόμο που ισχύει σήμερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

02 νεα 31 3 11