Δεν μπορεί να κοιτάει ο καθένας από το δικό του παράθυρο

Τα Νέα 27/09/2018

milena kourisΕίναι σπουδαίο πράγμα να λέει κανείς αυτό που θέλει να πει, να μη φοβάται ώστε να κρατήσει το στόμα του κλειστό και ταυτόχρονα να παραμένει ευπρεπής και πολιτισμένος. Στοιχεία εκτιμητέα, έτσι κι αλλιώς, που γίνονται όμως πολυτιμότερα όταν συνδυάζονται με έναν λόγο ουσιαστικό, περιεκτικό και καθόλου αυθάδη. Όπως ακριβώς συμβαίνε με την Μιλένα Αποστολάκη και τον Νίκο Κουρή. Εσωστρεφέστερος ο δεύτερος όσον αφορά τους προβληματισμούς του - πως αλλιώς, για καλλιτέχνη πρόκειται -, περισσότερο προσγειωμένη η πρώτη, όμως με την ίδια αναγνώριση όσον αφορά την προτεραιότητα μιας ποιότητας στη ζωή μας - για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ανθρωποι και ως χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Μιλένα Αποστολάκη: «Η απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα αποτελεί μια θετική εξέλιξη»

Huffington Post 27/03/2018

Γιατί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές και απαιτείται βούληση για την ουσιαστική και πλήρη εφαρμογή του.

milena_huff.jpeg

Με δήλωση της στην HuffPost Greece η δικηγόρος και πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα έπειτα από τις τεράστιες αντιδράσεις που εκφράστηκαν τόσο από τα μέλη φιλοζωικών ομοσπονδιών και οργανώσεων όσο και των πολιτών. Παράλληλα η κ. Αποστολάκη υπερασπίζεται τον ισχύοντα νόμο 4039/12, ο οποίος όχι μόνο υπήρξε προϊόν μακράς διαβούλευσης και ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών και τους αρμόδιους φορείς αλλά αποδείχθηκε στην πράξη επαρκής θεσμικά και αποτελεσματικός ως προς την διαχείριση των σχετικών ζητημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Θετική εξέλιξη η απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 27/03/2018

milena250517Η πρώην υπουργός είχε εισηγηθεί το 2012 στη Βουλή τον νόμο που ισχύει σήμερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει

Για «αδιανόητους περιορισμούς στον αριθμό των κατοικιδίων που ένας πολίτης μπορεί να φιλοξενεί» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη και ζητά οι όποιες αλλαγές για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα «να προκύψουν μέσα από ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ασφαλώς τα φιλοζωικά σωματεία». Αναφέρει, μάλιστα και την εμπειρία του νόμου 4039/12, που ειχε εισηγηθεί η ίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Θετική εξέλιξη η απόσυρση του ν/σ για τα αδέσποτα

iEfimerida 27/03/2018

milena

Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Μιλένα Αποστολάκη την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα που προωθεί η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως πρώην υπουργός είχε εισηγηθεί το 2012 στη Βουλή τον νόμο που ισχύει σήμερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει.

Η κυρία Αποστολάκη σε δήλωσή της κάνει λόγο για «αδιανόητους περιορισμούς στον αριθμό των κατοικιδίων που ένας πολίτης μπορεί να φιλοξενεί» ενώ ζητά οι όποιες αλλαγές για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα «να προκύψουν μέσα από ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ασφαλώς τα φιλοζωικά σωματεία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Μιλένα Αποστολάκη: Φτάνει η ώρα των υπεύθυνων πολιτικών και πολιτών

AthensVoice 25/05/2017

Συνέντευξη με αφορμή το καινούργιο της βιβλίο, «Το τέλος της Μεταπολίτευσης»

milena250517.jpg

Από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε το 2011 διαφωνώντας με την εξαγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος, έχει κρατήσει μια μοναχική πορεία. Παρακολουθεί με κάποια απόσταση τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά και προτιμά να εκφράζεται προσωπικά αρθρογραφώντας για την πολιτική επικαιρότητα. Με την πείρα από 4 βουλευτικές θητείες και δύο υπουργικές, η Μιλένα Αποστολάκη με το νέο και φρέσκο πρόσωπο, ανήκει στους πολιτικούς που θα ανανεώσουν την προοδευτική παράταξη. Στο βιβλίο της «Το τέλος της Μεταπολίτευσης» (εκδ. Πατάκη), που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, προβλέπει ότι η ώρα για υπεύθυνους πολίτες και πολιτικούς έφτασε.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ