ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
milena-apostolaki
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Mil55Nnew_homepage
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Μαζί με την κοινωνία

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη. Είμαι μητέρα ενός αγοριού και μάχιμη δικηγόρος. Φοίτησα στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά την αποφοίτηση μου απέκτησα επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Washington των ΗΠΑ, όπου ειδικεύτηκα στο δίκαιο των διεθνών συμβάσεων.

— Εντάχθηκα στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου το 1993.

— Εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 2000 βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και επανεκλέχτηκα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, 2007 και 2009.

— Άσκησα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Ανάπτυξης (2000-2001) και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (2011) και κατά το διάστημα αυτό συνέταξα τον Νόμο 4039/12 για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων προστασίας των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

— Επέστρεψα στην δικηγορία το 2012.

— Μετά από πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με κορυφαίους νομικούς της χώρας, το 2013 ιδρύσαμε την Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου (ΕΟΔ), το πρώτο επιστημονικό σωματείο στην χώρα που ασχολείται με ζητήματα οικογενειακού δικαίου.

— Ανέλαβα το 2021 τη διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών καθώς και την διάδοση, προβολή και προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Φίλες και φίλοι,
Βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής, ενεργειακής και πανδημικής κρίσης. Οι προοπτικές για την ελληνική οικογένεια περιορίζονται, το εισόδημα συρρικνώνεται, η φορολογία εξακολουθεί να παραμένει υψηλή για τα μεσαία εισοδήματα, ενώ η φυγή στο εξωτερικό εξακολουθεί να στερεί από την πατρίδα μας, χιλιάδες νέους επιστήμονες τη στιγμή που ο δείκτης της ανεργίας στους νέους και τις γυναίκες στη χώρα μας, είναι ο υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση μοίρασε οριζόντια προεκλογικά επιδόματα, επιχειρώντας να εξαγοράσει την ψήφο και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Με τις πολιτικές της διεύρυνε δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες, ενίσχυσε και προστάτευσε τους οικονομικά ισχυρούς και διέλυσε το ΕΣΥ. Επιπλέον παραβίασε θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέχτηκε την αισχροκέρδεια, επιδότησε τα υπέρογκα κέρδη στον χώρο της ενέργειας και άφησε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία. Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη κυβερνητική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση με τον δημαγωγικό λαϊκισμό της, την απόσταση που την χωρίζει από τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τη δηλωμένη πρόθεσή της να χειραγωγεί τους θεσμούς, δεν μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική λύση για το μέλλον του τόπου. Επιμένει στον διχασμό της κοινωνίας, σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης που απέτυχε με κόστος για την πατρίδα μας. Τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και ο παραγωγικός ιστός, έχουν ανάγκη από μια δέσμη πολιτικών που θα εγγυάται την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Άνθρωποι | Κοινωνικό Κράτος | Ανάπτυξη | Κράτος Δικαίου

Αυτοί είναι οι πυλώνες που το ΠΑΣΟΚ εγγυάται πως θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κοινωνικής συνοχής. Δυνατό ΠΑΣΟΚ, σημαίνει δυνατός πολίτης. Σε αυτές τις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε την ευθύνη και την τύχη της χώρας στα χέρια μας και να οικοδομήσουμε μαζί μια νέα Ελλάδα. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές επιλέγουμε τη φωνή της Ευθύνης και της Αλλαγής. Επιλέγουμε γυναίκες για την ισότιμη εκπροσώπηση της κοινωνίας μας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας!
Ζητώ την ψήφο σας,
ώστε να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε.

Μιλένα Αποστολάκη Επιλογή Ευθύνης signature
Mil55Nnew_homepage

Η Πορεία μου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα ως δικηγόρος και εξειδικεύθηκα σε θέματα διεθνών συμβάσεων και αεροπορικού δικαίου σε μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες στην WashingtonDC.

2000

Στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000, εξελέγην βουλευτής  στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια  Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2000

Από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Οκτώβριο του 2001 άσκησα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Ανάπτυξης με αρμοδιότητα το εμπόριο και την προστασία του καταναλωτή.

2001

Από το 2001 έως το 2004 ήμουν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

2004

Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, εξελέγην βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2005

Από το 2005 έως το 2006 ήμουν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

2007

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, εξελέγην βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2009

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εξελέγην βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2010

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 άσκησα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

2011

Το 2011 ως Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης συνέταξα τον Νόμο 4039/12 για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, ο οποίος αντιμετώπισε  μια σειρά από χρόνια αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας και χαιρετίστηκε ως βήμα προόδου και πολιτισμού από φορείς, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών.

2000 - 2012

Κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, υπήρξα μέλος των παρακάτω κοινοβουλευτικών  επιτροπών :

 • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
 • Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
 • Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
 • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
 • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
 • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας
2012

Το 2012 μετά από πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με κορυφαίους νομικούς της χώρας, ιδρύσαμε την Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου (ΕΟΔ), το πρώτο επιστημονικό σωματείο στη χώρα που ασχολείται με ζητήματα οικογενειακού δικαίου.

2012

Από το 2012 μέχρι σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία.

2013

Το Δεκέμβριο του 2013 εκδόθηκε το βιβλίο μου «Πολίτες Ενωμένοι, Ποτέ Νικημένοι», από τις εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, το οποίο αναφέρεται στο Σύνταγμα την Ελλάδας και απευθύνεται σε παιδιά.

2017

Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το βιβλίο μου «Το τέλος της μεταπολίτευσης» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

2021 - 2023

Από το 2021 μέχρι το 2023 υπήρξα διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ). Ο Ευρωπαϊκος Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με έδρα την Αθήνα, που έχει ως αντικείμενο την παροχή, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπηρεσιών διαιτησίας, διαμεσολάβησης και εξωδικαστικής εν γένει επίλυσης διαφορών, καθώς επίσης και τη διάδοση, προβολή, προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Η Πορεία μου

Untitled-12
Untitled-7
milena-apostolaki-1
Untitled-8
Untitled-9 (1)
my-path-1
ÂÏÕËÇ-ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÏ ÅÐÉÄÏÌÁ ÈÅÑÌÁÍÓÇ// ÌÉËÅÍÁ ÁÐÏÓÔÏËÁÊÇ.(EUROKINISSI-Ã.ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Untitled-10
299365973_453113610162714_1752808730936513649_n
milena
¬œ’À« – œÃ…À…¡ ‘œ’ –—Ÿ»’–œ’—√œ’ √…Ÿ—√œ’ –¡–¡Õƒ—≈œ’ ”‘«Õ  œ…Õœ¬œ’À≈’‘… « œÃ¡ƒ¡ ‘œ’ –¡”œ  (EUROKINISSI / ‘¡‘…¡Õ¡ ÖœÀ¡—«)
apostolaki5 (2)
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ – ΕΞΩΦΥΛΛΟ
milenabiblio
Mil51new
Σχετικά με εμένα
Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek
Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek

Ο νόμος για τα αδέσποτα

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην προστασία των αδέσποτων , καθώς και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό τους, την ενίσχυση  της φιλοζωικής κοινότητας και μια σειρά από μέτρα που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων. Ανάμεσα στις ψηφιζόμενες για πρώτη φορά διατάξεις είναι εκείνες σύμφωνα με τις οποίες, η  κακομεταχείριση των ζώων πλέον τιμωρείται όχι μόνο με χρηματικό πρόστιμο αλλά -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και με ποινή φυλάκισης. Η συμμετοχή ζώων σε τσίρκο ή άλλο θέαμα απαγορεύεται όπως και ο ακρωτηριασμός τους. Με παρέμβαση εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο απ’ όσους το κακομεταχειρίζονται. Ακόμη θεσμοθετήθηκε η ευθύνη του δήμου για κάθε βλάβη ή ζημιά προκαλείται σε πολίτες από αδέσποτα ζώα εφόσον δεν έχει οργανώσει ένα αποτελεσματικό σύστημα περισυλλογής και διαχείρισής τους.

images
Mil51new

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ανώνυμη εταιρεία) με έδρα την Αθήνα που έχει ως αντικείμενο την παροχή στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπηρεσιών διαμεσολάβησης, διαιτησίας και εξωδικαστικής εν γένει επίλυσης διαφορών, καθώς επίσης και τη διάδοση, προβολή, προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Η διάχυση και εδραίωση των θεσμών της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης στην επίλυση των εμπορικών και αστικών διαφορών θα σημάνει πολλά για την λειτουργία της εθνικής οικονομίας ,την αναπτυξιακή και επενδυτική της αναβάθμιση. Ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς επενδυτές είναι διαχρονικά στην χώρα μας η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης στα Ελληνικά δικαστήρια. Η υπέρβαση της διελκυστίνδας μέσω της εισαγωγής των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Αλλά και στον τομέα της λειτουργίας μας ως κοινωνία, η ανατροπή της κουλτούρας της σύγκρουσης και της φιλοδικίας που φορτώνει τα δικαστήρια με υποθέσεις οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να λυθούν εκτός δικαστικών αιθουσών , θα έχει σημαντικά οφέλη στη συλλογική μας συγκρότηση και τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Πρόκειται για αλλαγή υποδείγματος με πολλαπλό αποτύπωμα αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό.

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας εδώ.

Για να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΙΔ και να εγγραφείτε στο Newsletter πατήστε εδώ

https://www.eodid.org/el/

1200x1200_4-1 (1)
Στιγμιότυπο οθόνης 2022-10-03 170407

Το τέλος της μεταπολίτευσης

Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, αναδεικνύοντας τις παθογένειες και τα προβλήματα του εγχώριου πολιτικού συστήματος,…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, αναδεικνύοντας τις παθογένειες και τα προβλήματα του εγχώριου πολιτικού συστήματος, του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολιτικές δυνάμεις που κλήθηκαν μέχρι το 2015 να τη διαχειριστούν επεδίωξαν να εισαγάγουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις χωρίς να επενδύσουν στον διχασμό. Δεν μπόρεσαν όμως να υπερβούν τις υπαρκτές δικές τους ευθύνες και να ολοκληρώσουν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.
Η Ευρώπη φάνηκε θεσμικά και πολιτικά απαράσκευη, λειτουργώντας συχνά εμμονικά, τιμωρητικά και εν τέλει απρόσφορα. Η κοινωνία, μπροστά στην κατηφορική πορεία της χώρας, βίωσε και βιώνει επώδυνα την αγωνία για το μέλλον. Σε μια τέτοια συγκυρία, ο άγριος σπόρος του εθνολαϊκισμού δεν ήταν δύσκολο να καρπίσει στηριζόμενος και στη συστηματική καλλιέργεια του εθνικού διχασμού.
Σήμερα, η κατάρρευση της δημαγωγικής αντιμνημονιακής ρητορείας και το τέλος των ψευδαισθήσεων αποτελούν το οδυνηρό υπόστρωμα του τέλους της μεταπολίτευσης. Ο νέος ιστορικός κύκλος περνά μέσα από την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, αλλά και την αλλαγή του κυρίαρχου υποδείγματος στην άσκηση της πολιτικής, με τρόπο ώστε η αλήθεια και η ευθύνη να κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Η πραγματικότητα αυτή δεν συνιστά αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής. Το ιδεολογικό πρόσημο εξακολουθεί να υπάρχει και είναι αυτό της προστασίας των πολλών, της προστασίας εκείνων που μοχθούν και της δημιουργίας ευκαιριών για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.
Η επανεκκίνηση της χώρας θα γίνει από τους σύγχρονους εκφραστές της προόδου, δηλαδή από αυτούς που πράττουν και όχι από αυτούς που εξαγγέλλουν. Από τους υπεύθυνους και όχι από τους εθνολαϊκιστές. Το τέλος της μεταπολίτευσης συνιστά ευκαιρία για μια καινούρια αρχή. Είναι η ώρα της επανεκκίνησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ – ΕΞΩΦΥΛΛΟ
20211019165756_polites_enomenoi_pote_nikimenoi_mathainoume_gia_to_dikaioma_kai_tin_ypochreosi_tis_symmetochis_sta_koina

Πολίτες Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι!

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το βιβλίο αυτό της Μιλένας Αποστολάκη απευθύνεται στα παιδιά, αλλά…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το βιβλίο αυτό της Μιλένας Αποστολάκη απευθύνεται στα παιδιά, αλλά περιέχει δύο πολύ σημαντικά μηνύματα και για τους μεγάλους. Το πρώτο και κύριο μήνυμα είναι η αξία της ενεργητικής συμμετοχής μας στα κοινά, μέσα από την οποία καταξιωνόμαστε ως πολίτες και αποκτούμε τη δυνατότητα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αυτό αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος είναι απαραίτητη, αλλά όχι και επαρκής. Η κοινωνία χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και οι πολίτες να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν δικαιώματα όπως η συνάθροιση, η υποβολή αναφορών και η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Το δεύτερο μήνυμα είναι η επιτακτική ανάγκη να αντισταθούμε στη -συντελούμενη δυστυχώς εδώ και πολλές δεκαετίες στον τόπο μας- υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, που υπονομεύει όχι μόνο την ποιότητα της ζωής στις ελληνικές πόλεις, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.

Καταστρέφοντας το περιβάλλον, ουσιαστικά πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε. Η απλότητα και η αμεσότητα της γραφής της Μιλένας Αποστολάκη καθιστά το βιβλίο της ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες και αποκαλύπτει το αληθινό συγγραφικό της χάρισμα.

Καλή ανάγνωση
Κώστας Χ. Χρυσόγονος
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ.

Banner_EOD_Logo_410x230
Banner_EOD_Logo_410x230

Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου

Η ανάγκη σύστασης μιας επιστημονικής ένωσης που θα ασχοληθεί με το οικογενειακό δίκαιο με απασχολούσε…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανάγκη σύστασης μιας επιστημονικής ένωσης που θα ασχοληθεί με το οικογενειακό δίκαιο με απασχολούσε πολλά χρόνια. Οι σαρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων και στην οργάνωση των σχέσεων αυτών, οι νέες ανάγκες που προκύπτουν από τις σύγχρονες μορφές σχέσεων και η ρύθμιση τους, τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας και οι μορφές της, είναι θέματα που αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Όσο λοιπόν πιο συστηματική, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ώριμη είναι η επεξεργασία τους, τόσο πιο πολιτισμένη είναι μια κοινωνία.

Το φθινόπωρο του 2012 ξεκίνησα την προσπάθεια για τη δημιουργία της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου. Αναζήτησα την βοήθεια και στήριξη του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Σταθόπουλου, του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάση Παπαχρήστου, του εκδότη της Νομικής Βιβλιοθήκης Αντώνη Καρατζά και του δικηγόρου Κώστα Κουτσουέλου. Με τη βοήθεια των τεσσάρων αυτών λαμπρών επιστημόνων και φίλων και με συστηματική προσπάθεια και οργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 17/12/2012 η πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών της ΕΟΔ με θέμα την συζήτηση επί του καταστατικού του υπό ίδρυση σωματείου, του πρώτου στην Ελλάδα με σκοπό την κατάθεση προτάσεων για την ανάδειξη της σημασίας του οικογενειακού δικαίου, τη βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας, της δικαστηριακής πρακτικής και των εν γένει εφαρμοζόμενων διατάξεων στην πράξη.

Στη συνέχεια με την υπ´αρ.604/2013 διάταξη του Πρωτοδικείου Αθηνών συστάθηκε το σωματείο μας και καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών. Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης ο επίτιμος αρεοπαγίτης Στέφανος Γαβράς και ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η ΕΟΔ με πλούσια επιστημονική δράση ,ημερίδες και συνέδρια καταγράφει στο ενεργητικό της μια εξαιρετικά γόνιμη προσφορά στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου και η λειτουργία της μας γεμίζει με ικανοποίηση και υπερηφάνεια.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΔ όπως διαμορφώθηκε την 29.09.2021, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Τέντες Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αντιπρόεδρος Α’: κ. Κυριάκος Οικονόμου Επίτιμος Αρεοπαγίτης

Αντιπρόεδρος Β’: κ. Δήμητρα Κλαμαρή – Παπαδοπούλου Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Γ. Γραμματέας: κ. Αικατερίνη Φουντεδάκη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ταμίας: κ. Κων/νος Κουτσουλέλος Δικηγόρος

Μέλη οι: κ. Βιργινία Περάκη Καθηγήτρια Νιμικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  κ. Αθηνά Κοτσάμπαση, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννα Κονδύλη Καθηγήτρια Νομικής Σχοληλς ΕΚΠΑ και κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος. Καθηγητής Νομικής Σχοληλς ΕΚΠΑ

Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek
Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek

Ο νόμος για τα αδέσποτα

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην προστασία των αδέσποτων , καθώς και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό τους, την ενίσχυση  της φιλοζωικής κοινότητας και μια σειρά από μέτρα που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων. Ανάμεσα στις ψηφιζόμενες για πρώτη φορά διατάξεις είναι εκείνες σύμφωνα με τις οποίες, η  κακομεταχείριση των ζώων πλέον τιμωρείται όχι μόνο με χρηματικό πρόστιμο αλλά -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και με ποινή φυλάκισης. Η συμμετοχή ζώων σε τσίρκο ή άλλο θέαμα απαγορεύεται όπως και ο ακρωτηριασμός τους. Με παρέμβαση εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο απ’ όσους το κακομεταχειρίζονται. Ακόμη θεσμοθετήθηκε η ευθύνη του δήμου για κάθε βλάβη ή ζημιά προκαλείται σε πολίτες από αδέσποτα ζώα εφόσον δεν έχει οργανώσει ένα αποτελεσματικό σύστημα περισυλλογής και διαχείρισής τους.

images
Mil51new

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ανώνυμη εταιρεία) με έδρα την Αθήνα που έχει ως αντικείμενο την παροχή στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπηρεσιών διαμεσολάβησης, διαιτησίας και εξωδικαστικής εν γένει επίλυσης διαφορών, καθώς επίσης και τη διάδοση, προβολή, προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Η διάχυση και εδραίωση των θεσμών της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης στην επίλυση των εμπορικών και αστικών διαφορών θα σημάνει πολλά για την λειτουργία της εθνικής οικονομίας ,την αναπτυξιακή και επενδυτική της αναβάθμιση. Ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς επενδυτές είναι διαχρονικά στην χώρα μας η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης στα Ελληνικά δικαστήρια. Η υπέρβαση της διελκυστίνδας μέσω της εισαγωγής των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Αλλά και στον τομέα της λειτουργίας μας ως κοινωνία, η ανατροπή της κουλτούρας της σύγκρουσης και της φιλοδικίας που φορτώνει τα δικαστήρια με υποθέσεις οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να λυθούν εκτός δικαστικών αιθουσών , θα έχει σημαντικά οφέλη στη συλλογική μας συγκρότηση και τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Πρόκειται για αλλαγή υποδείγματος με πολλαπλό αποτύπωμα αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό.

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας εδώ.

Για να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΙΔ και να εγγραφείτε στο Newsletter πατήστε εδώ

https://www.eodid.org/el/

Media

Κατηγορία
Όλα Άρθρο Ραδιόφωνο Τηλεόραση
Ημερομηνία
milena apostolaki
milena apostolaki

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» / ERTNEWS / 26.11.2023

Mil58new
ESPRESSO

Μιλένα Αποστολάκη: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλα τα δεινά της κρίσης»

Mil58new
ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Μιλένας Αποστολάκη, Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

milena-apostolaki-article
NEWS247

Μιλένα Αποστολάκη: «Σε λέω γυναίκα γιατί είσαι αιχμάλωτη»

Mil58new
Mil58new
ESPRESSO

Μιλένα Αποστολάκη: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλα τα δεινά της κρίσης»

«Στους πολίτες απευθυνόμαστε και όχι σε συμμαχίες κορυφής που δεν αφορούν κανέναν» λέει μιλώντας σήμερα στην «Espresso» η βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών με το…

«Στους πολίτες απευθυνόμαστε και όχι σε συμμαχίες κορυφής που δεν αφορούν κανέναν» λέει μιλώντας σήμερα στην «Espresso» η βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, απαντώντας στο μείζον ζήτημα των ημερών, περί της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια πιστεύει επίσης ότι τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναγνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Η Μιλένα Αποστολάκη επέστρεψε φέτος, έπειτα από χρόνια απουσίας, στη Βουλή, μια Βουλή αλλαγμένη, «που αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την περιπέτεια των Μνημονίων και το τραύμα της κρίσης», όπως υποστηρίζει. Για τη Μιλένα η πολιτική είναι ταυτόσημη με τη ζωή της. Τουλάχιστον αυτό μας λέει η ίδια, αιτιολογώντας την επανάκαμψή της στα δημόσια πράγματα. Καταφέρνει δε και συνδυάζει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα με τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής της, που είναι ο κινηματογράφος και το θέατρο. Ως μητέρα μεγαλώνει έναν γιο, έχοντας στο πλάι της μια μεγάλη οικογένειας που είναι «ένας για όλους και όλοι για έναν»!

Η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Ομως μπορεί;

Η μεγάλη περιπέτεια της χρεοκοπίας της χώρας έβαλε στο στόχαστρο ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αποδόθηκαν όλα τα δεινά της πρωτόγνωρης κρίσης. Αυτή η άδικη κρίση της ιστορίας, δέκα και πλέον χρόνια μετά φαίνεται να υποχωρεί. Ολοι σήμερα γνωρίζουν και επιμερίζουν με δικαιότερο και πιο αντικειμενικό τρόπο τις ευθύνες για την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ άντεξε, γιατί οι ρίζες του είναι βαθιές, η πολιτική του παρακαταθήκη μεγάλη και η σημερινή του ατζέντα σύγχρονη, αναγκαία και αφορά τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών. Είναι λοιπόν εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η βελτίωση των ποσοστών του σε όλες τις πρόσφατες αναμετρήσεις -εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές- είναι σταθερή και αυξανόμενη. Οι πολίτες μάς ακούν ξανά με προσμονή. Οπως προκύπτει από τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, είμαστε στη συνείδησή τους το κόμμα στο οποίο αναγνωρίζεται ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα που έχει προοπτική να αμφισβητήσει την εκλογική ηγεμονία της κυβέρνησης. Ασφαλώς χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με συνέπεια, μαχητικότητα και ευθύνη. Ο,τι γκρεμίζεται εύκολα, χτίζεται πολύ δύσκολα. Κι εμείς ξαναχτίζουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες με ήθος, συνέπεια και ευθύνη.

Εχετε πει ότι εάν ασκηθεί καλή αντιπολίτευση, αυτό θα είναι «το θεμέλιο για μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση». Πώς θα γίνει αυτό;

Θα γίνει με έναν λόγο υπεύθυνο και κυρίως τεκμηριωμένο. Χωρίς τοξικότητα και αφορισμούς. Το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύεται με αντίλογο ουσίας και ρεαλισμού. Τα «όχι» μας συνοδεύονται πάντα από εναλλακτική πρόταση. Συγκεκριμένη, κοστολογημένη και εφαρμόσιμη. Αυτή η αντιπολίτευση αντιστοιχεί σε ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία με πρόγραμμα και σχέδιο για τη χώρα. Στον αντίποδα υπάρχουν η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και η ανέξοδη διαμαρτυρία χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη μπορείτε να είστε μαζί; Ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να μην το θέλει αυτό…

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κεντροδεξιό κόμμα και υπό τις οδηγίες του κ. Πολάκη αναπαρήγαγε έναν ανιστόρητο λαϊκισμό εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση. Επιδιώκουμε να ξανασυναντηθούμε με την πλατιά κοινωνική μας βάση, ένα κομμάτι της οποίας στα χρόνια των Μνημονίων πίστεψε ότι όλα θα τελειώσουν «με έναν νόμο και ένα άρθρο», αλλά τώρα όλοι γνωρίζουν… Γι’ αυτές τις συμμαχίες βάσης δουλεύουμε, στους πολίτες απευθυνόμαστε και όχι σε συμμαχίες κορυφής που δεν αφορούν κανέναν.

Δεν φοβάστε μήπως τώρα, που έφυγαν οι διαφωνούντες, «ανθήσει» ο Κασσελάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση που σχετίζεται με την ίδια του την ταυτότητα. Η περιδίνησή του οφείλεται σε ευρύτερα ζητήματα που αφορούν τη φυσιογνωμία του, τον τοξικό και διχαστικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε, τη συγκεντρωτική του δομή και ιεραρχία, τον προσωποπαγή εν τέλει χαρακτήρα του. Παρακολουθούμε την αγανάκτηση μέρους στελεχών του για αήθεις επιθέσεις που σήμερα δέχονται, δεν είχαν όμως ενεργοποιημένα αντανακλαστικά, όταν τέτοιας ποιότητας επιθέσεις είχαν αποδέκτες πολιτικούς από άλλους χώρους. Παρακολουθούμε από την αναγκαία απόσταση όσα διαδραματίζονται, τα οποία δεν είναι άσχετα με μια μεσσιανικού τύπου αντίληψη για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, την οποία ο «χαρισματικός» ηγέτης θα εξασφαλίσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη.

Γιατί ο Ανδρουλάκης επικρίνεται τόσο για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται;

Ενα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αδημονεί να βρει πολιτική διέξοδο με πλειοψηφικά χαρακτηριστικά απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία, παρότι είναι κυρίαρχη, είναι πολύ κατώτερη των αναγκών της χώρας. Θυμίζω την ακρίβεια που καλπάζει αυξάνοντας τις ανισότητες, τη δραματική ανεπάρκεια του κράτους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την πολιτική προστασία, την κατάρρευση του ΕΣΥ, την επίθεση στις ανεξάρτητες Αρχές και το κράτος δικαίου. Οι πολίτες μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, κρίνουν ότι η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση. Οπως σας είπα, απαιτείται χρόνος. Μια συστηματική προσπάθεια αποδίδει με σταθερό τρόπο και μετουσιώνεται σε ολοκληρωμένο πολιτικό αφήγημα, μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θα γεννήσει ελπίδα και θα μεταφραστεί σε κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.

Η Βουλή στην οποία επανακάμψατε είναι η ίδια με αυτήν που αφήσατε;

Ασφαλώς και όχι. Οπως διαφορετική είναι και η χώρα. Μεσολάβησε μια πολύπλευρη κρίση, η χώρα χρεοκόπησε, οι πολίτες γονάτισαν, βεβαιότητες σαρώθηκαν. Ζήσαμε ακόμα το απόγειο του δημαγωγικού λαϊκισμού και της τοξικότητας. Η χώρα βρέθηκε με ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων διχασμένη,σε συνθήκες που σχεδόν αναβίωναν το εμφυλιοπολεμικό τραύμα. Ολα αυτά μπορεί να τα υπερβήκαμε, αλλά το αποτύπωμα είναι ενεργό και ορατό στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα. Η οκτακομματική Βουλή αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την περιπέτεια των Μνημονίων και το τραύμα της κρίσης.

Πώς νιώσατε με την επιστροφή σας;

Μια μεγάλη συγκίνηση, γιατί αυτή η επιστροφή υπήρξε για μένα η υπόμνηση του βάθους και της αντοχής της σχέσης εμπιστοσύνης που οικοδόμησα με τους πολίτες. Αυτή η στέρεη και ειλικρινής σχέση, που αντέχει στον χρόνο, που έχει περιεχόμενο και αμοιβαιότητα, που γεννά πάντα προσδοκία και ελπίδα. Με τίμησαν, με στήριξαν και με πίστεψαν, και, όπως και τότε, έτσι και τώρα τους το ανταποδίδω και θα τους το ανταποδίδω με όλες μου τις δυνάμεις.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να ανακτήσει το κόμμα τους ψηφοφόρους που έχασε ή χάνει;

Πολλοί από τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της κρίσης ήρθαν αντιμέτωποι με τη δημαγωγία των υποσχέσεων και τον λαϊκισμό των ανέξοδων καταγγελιών. Τώρα όλοι πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν το δεύτερο και το τρίτο «αριστερό» -και πλέον οδυνηρό- Μνημόνιο, και απαιτούν ειλικρίνεια και αξιόπιστες λύσεις. Αυτά περιμένουν. Ενα κράτος που με πολιτική προστασία σύγχρονη και αποτελεσματική θα εγγυάται την ασφάλεια των ίδιων και της περιουσίας τους. Ενα κράτος που δεν θα είναι τροχονόμος συμφερόντων, αλλά θα ασκεί τον ελεγκτικό του ρόλο και με τους μηχανισμούς του θα προστατεύει το εισόδημα των εργαζομένων και θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. Ολα αυτά πρέπει με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή, με το πρόγραμμά μας και την αξιοπιστία μας να πείσουμε ότι θα τα εγγυηθούμε.

Εχετε κάνει φίλους από άλλα κόμματα ή αυτό «απαγορεύεται»;

Οι φίλοι μου προέρχονται από τα παιδικά και φοιτητικά μου χρόνια, από την επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή. Αλλά ασφαλώς μέσα από την πολιτική έχω αναπτύξει σχέσεις όχι μόνο συνεργασίας αλλά και εκτίμησης με πολιτικά στελέχη και από άλλα κόμματα.

Σας έλειπε η πολιτική όσο ήσασταν εκτός; Τι καλύπτει μέσα σας;

Η πολιτική με την έννοια της συμμετοχής συνιστά μια επιλογή καθοριστική για τη ζωή μου, σχεδόν ταυτόσημη. Θέλω να πιστεύω ότι ως ενεργή πολιτικός ασχολούμαι με πάθος, αφοσίωση και επαγγελματισμό. Ομως δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και όταν δεν ήμουν βουλευτής, επέστρεψα στο επάγγελμά μου, εργάστηκα ως δικηγόρος και αυτή η περίοδος της επαγγελματικής ενασχόλησης ήταν επίσης πολύ γόνιμη και χρήσιμη. Αυτό που μου έλειπε ήταν το αίσθημα της ενεργούς συμμετοχής για να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό το συναρπαστικό βίωμα της εμπλοκής σε μια κοινή προσπάθεια με στόχο πολλοί άνθρωποι να δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται, με στόχο την αλλαγή!

Ξέρω ότι αγαπάτε πολύ το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ποιες είναι οι επιλογές σας και πόσο προλαβαίνετε;

Πράγματι, το θέατρο και ο κινηματογράφος είναι ο κύριος τρόπος της διασκέδασής μου και θα σας έλεγα ότι είναι κάτι παραπάνω, είναι μια ανάγκη. Προσπαθώ να βλέπω παράλληλα με κλασικές και mainstream παραστάσεις και πολλά ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά πράγματα που ανεβαίνουν στην πόλη – και είμαστε τυχεροί, είναι πολλά! Το ίδιο και στον κινηματογράφο, θα δω μεγάλες αμερικανικές παραγωγές, αλλά οπωσδήποτε και πιο σινεφιλικές ταινίες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Οσο για τον χρόνο, αυτός που διαθέτουμε επαρκεί για όλα, συχνά για πολύ περισσότερα απ’ όσα κάνουμε!

Ποιος είναι σήμερα για εσάς αυτό που λέμε «ο άνθρωπός μου»;

Εχω την τύχη και το προνόμιο να έχω μια πολυμελή οικογένεια που με γεμίζει αγάπη και ζεστασιά. Αυτοί είναι, λοιπόν, και αν θα έπρεπε να το περιγράψω, θα σας παρέπεμπα στο απόφθεγμα από το γνωστό έργο του Αλεξάνδρου Δουμά «ένας για όλους και όλοι για έναν»!

milena apostolaki

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» / ERTNEWS / 26.11.2023

Mil58new
ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Μιλένας Αποστολάκη, Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

milena-apostolaki-article
NEWS247

Μιλένα Αποστολάκη: «Σε λέω γυναίκα γιατί είσαι αιχμάλωτη»

Mil58new
Mil58new
ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Μιλένας Αποστολάκη, Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Η τηλεοπτική προτροπή από πλευράς του υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγλου προς τους δικηγόρους να εγκαταλείψουν τη δικηγορία και να γίνουν «ντελιβεράδες», με το ανάλογο μάλιστα…

Η τηλεοπτική προτροπή από πλευράς του υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγλου προς τους δικηγόρους να εγκαταλείψουν τη δικηγορία και να γίνουν «ντελιβεράδες», με το ανάλογο μάλιστα ύφος τη στιγμή της δήλωσης, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα σε συνδυασμό με την αλαζονεία που εξέπεμψε η συγκεκριμένη δήλωση είναι ανεπίτρεπτες τόσο για το επίπεδο της θεσμικής θέσης του υφυπουργού όσο και για το χρονικό σημείο επιλογής της συγκεκριμένης δήλωσης, στο οποίο θα έπρεπε να αναζητούνται οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ενόψει της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η δήλωση του μέσω facebook -κατόπιν παραινέσεων του Μεγάρου Μαξίμου- ώστε να περιοριστεί το κύμα αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε δεν έπεισε κανέναν, όπως και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρεί με μία οριζόντια ρύθμιση να επιτεθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ανέγγιχτη την φοροδιαφυγή. Αδυνατούν με σύγχρονα μέσα να φορολογήσουν το πραγματικό εισόδημα και με παρωχημένα εργαλεία οδηγούν τον μεσαίο και μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία και δικηγόρο μέσω του νέου φορολογικού καθεστώτος είτε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του είτε να υπαλληλοποιηθεί πλήρως.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να εξασφαλίσει ένα σταθερό περιβάλλον φορολογίας σύγχρονο και δίκαιο, και όχι από Υπουργούς που προκαλώντας τους ελεύθερους επαγγελματίες με επικίνδυνες και άστοχες δηλώσεις απονομιμοποιούν την πολιτική και λειτουργούν διχαστικά στη κοινωνία.

milena apostolaki

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» / ERTNEWS / 26.11.2023

Mil58new
ESPRESSO

Μιλένα Αποστολάκη: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλα τα δεινά της κρίσης»

milena-apostolaki-article
NEWS247

Μιλένα Αποστολάκη: «Σε λέω γυναίκα γιατί είσαι αιχμάλωτη»

milena-apostolaki-article
milena-apostolaki-article
NEWS247

Μιλένα Αποστολάκη: «Σε λέω γυναίκα γιατί είσαι αιχμάλωτη»

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1999. Η συγκεκριμένη ημέρα…

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1999.

Η συγκεκριμένη ημέρα είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις ως φόρος τιμής στην μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, οι οποίες βασανίστηκαν και στραγγαλίστηκαν μετά από εντολή του δικτάτορα Rafael Trujillo, στις 25 Νοεμβρίου του 1960.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μια οδυνηρή πραγματικότητα που καταγράφεται όχι μόνο σε χώρες με  αυταρχικά ή αναχρονιστικά καθεστώτα, αλλά και σε σύγχρονες, δημοκρατικές και ευνομούμενες χώρες. Πρόκειται για ένα διαδεδομένο φαινόμενο που διαπερνά οριζόντια τις κοινωνικές τάξεις, ανεξαρτήτως επιπέδου ανάπτυξης, πολιτισμικού επιπέδου, θρησκείας, μόρφωσης ή οικονομικής κατάστασης θύτη ή θύματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις της UNICEF η βία κατά των γυναικών συνιστά την πιο κοινή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. Τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βιασμού ή θα υποστεί βία σε κάποιο σημείο της ζωής της, βάσει έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εικόνα είναι εξ ίσου ανησυχητική. Έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. κατέδειξε ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική βία, σεξουαλική βία, ή και τις δύο μορφές βίας από την ηλικία των 15 ετών και έπειτα.

Στις 23 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε στη χώρα μας η 4η Ετήσια Έκθεση για την βία κατά́ των Γυναικών από το Παρατηρητήριο Ισότητας των Φύλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αυτή, το 2020 συνολικά 4.264 γυναίκες είχαν προχωρήσει σε καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας στην αστυνομία, ενώ́ το 2022 ο αριθμός τους ανήλθε σε 10.131. Στην πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία της οικονομικής ενδοοικογενειακής βίας (άρνηση καταβολής διατροφής) το 2022 ο αριθμός των γυναικών που προχώρησαν σε σχετική́ καταγγελία ανήλθε σε 1.626.

Όσον αφορά τους βιασμούς, στην αστυνομία καταγγέλθηκαν από́ γυναίκες 303 περιπτώσεις για το 2022, 34% περισσότερες σε σχέση με το 2021 και 140% περισσότερες από το 2020.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 2022 καταγράφηκαν στη χώρα μας 24 γυναικοκτονίες: 13 γυναίκες δολοφονήθηκαν από́ τον νυν/πρώην σύντροφο/σύζυγό (54,2%), 8 γυναίκες από́ τον υιό (33,3%), 2 από́ τον πατέρα (8,3%) και 1 από́ τον εγγον́ό (4,2%).

Σε ευρωπαϊκό́ επίπεδο και υπό το βάρος των αυξανόμενων περιστατικών έμφυλης βίας πέραν της πρότασης οδηγίας (3/2022) για την καταπολέμηση της βίας κατά́ των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, προετοιμάζεται η νέα Στρατηγική́ του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ισότητα των Φύλων (2024-2029) , ενώ η Επιτροπή́ Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε (6/2023) Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον ρόλο ανδρών και αγοριών στην καταπολέμηση της βίας κατά́ των γυναικών.

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. ενέκρινε την προσχώρησή της Ένωσης στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, της πρώτης νομικά δεσμευτικής διεθνούς πράξης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας που παρέχει ολοκληρωμένο πλαίσιο νομικών και πολιτικών μέτρων πρόληψης, υποστήριξης θυμάτων, τιμωρίας δραστών. Η σύμβαση προβλέπει ως αναγκαιότητα την ύπαρξη  1.000 κλινών  και άνω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών για την Ελλάδα, ωστόσο η χώρα μας διαθέτει περί τις 400 σε συνολικά 19 ξενώνες φιλοξενίας.

Η βία κατά των γυναικών στις διάφορες μορφές της, λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, όταν δεν καταγγέλλεται, μετεξελισσόμενη καταλήγει σε συστηματική κακοποίηση ή ακόμη και γυναικοκτονία καθώς οι γυναικοκτονίες αποτελούν την τραγική κατάληξη της ακραίας μορφής έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Η ψευδαίσθηση εξουσίας και μεγαλείου που αποκτά ο κακοποιητής εξ αιτίας της αδυναμίας του θύματος να εναντιωθεί σε αυτόν αποτελεί βασικό παράγοντα διαμόρφωσης των συνθηκών που οδηγούν στο έγκλημα.

Πέραν όμως  της νομικής αναγνώρισης του εγκλήματος, πρέπει να ληφθούν απαραιτήτως μέτρα για την πρόληψη του, καθώς και την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων.

1. Η σύσταση ειδικής εισαγγελικής υπηρεσίας για ζητήματα έμφυλης βίας και παράλληλα η επιμόρφωση επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με τα θύματα πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα. Οι Αστυνομικές Αρχές, λόγω και της μη επαρκούς γνώσης του νομικού πλαισίου, συχνά δεν εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και  το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται.

2. Η σχολική εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει την βάση της αλλαγής κουλτούρας, το αντίβαρο της ανισότητας και της βίας. Η ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στην εκπαιδευτική ύλη με βασικό προσανατολισμό τον σεβασμό ανάμεσα στα φύλα και την συναίνεση στην σεξουαλικότητα, καθώς και η λειτουργία του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού με όρους έμφυλης ισότητας, θα συμβάλει προς την βελτίωση της μεγάλης εικόνας και την αντιμετώπιση παρωχημένων  στερεότυπων για την θέση και τον ρόλο των γυναικών. Δράσεις όπως εκδηλώσεις, εκστρατείες ευαισθητοποίησης, και εκπαιδευτικά προγράμματα για να επισημανθεί η σοβαρότητα του θέματος και να ενθαρρυνθεί η κοινότητα να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της βίας κατά των γυναικών, μπορούν να  συμβάλουν  καθοριστικά.

3. Στην Ελλάδα το έγκλημα της γυναικοκτονίας με τα ιδιαίτερα έμφυλα χαρακτηριστικά του δεν ορίζεται διακριτά στον Ποινικό Κώδικα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία. Η συμπερίληψη του στον Ποινικό Κώδικα θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινωνία δεν ανέχεται πλέον τη βία κατά των γυναικών, ενθαρρύνοντας τη δίωξη και τιμωρία των δραστών και συμβάλλοντας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού. Και βεβαία θα θέσει με σαφήνεια τα νομικά κριτήρια, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα θύματα και διασφαλίζοντας την απονομή της δικαιοσύνης.
«Για τα δεμένα χέρια σου που έχεις όσους πολλούς αιώνες σε γνωρίζω, σε λέω γυναίκα. Σε λέω γυναίκα γιατί είσαι αιχμάλωτη» ,γράφει η Κική Δημουλά στο Σημείο Αναγνωρίσεως.

Κάποιες «αιχμαλωσίες» μπορούμε και οφείλουμε να τις αποτρέψουμε.

milena apostolaki

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» / ERTNEWS / 26.11.2023

Mil58new
ESPRESSO

Μιλένα Αποστολάκη: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλα τα δεινά της κρίσης»

Mil58new
ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Μιλένας Αποστολάκη, Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

mil-Screenshot 2023-11-24 141246
mil-Screenshot 2023-11-24 141246

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» / ANT1 / 23.11.2023

milena apostolaki

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» / ERTNEWS / 26.11.2023

Mil58new
ESPRESSO

Μιλένα Αποστολάκη: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλα τα δεινά της κρίσης»

Mil58new
ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Μιλένας Αποστολάκη, Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Δεν βρέθηκαν άρθρα με τα συγκεκριμένα κριτήρια

Επικοινωνία

location
Ομήρου 27 Αθήνα Τ.Κ 106 72

Ας μιλήσουμε!

Στείλτε μου εδώ το μήνυμά σας

×
×
×
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Όροι Χρήσης

Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος

Η εταιρεία με την επωνυμία « Μιλένα Αποστολάκη», που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Ομήρου 27 (εφεξής η «Εταιρεία») προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω του παρόντος ιστοτόπου  https://milenaapostolaki.gr/ (εφεξής ο «ιστότοπος») σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται κατωτέρω. Ο επισκέπτης/χρήστης των υπηρεσιών του παρόντος ιστοτόπου https://milenaapostolaki.gr/ κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων/υπηρεσιών παρέχεται «όπως είναι» και ο ιστότοπος αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή/και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων/υπηρεσιών.
O επισκέπτης/χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του ιστοτόπου και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παροχείς υπηρεσιών internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο internet). Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών. Επίσης, ο επισκέπτης/χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου.

Η Εταιρεία δεσμεύεται να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των χρηστών του ιστοτόπου. Ζητείται από τον κάθε επισκέπτη/χρήστη να αποδεχθεί τη χρήση Cookies κατά την επίσκεψή του στον ιστότοπο.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Επισκέπτες/χρήστες του ιστοτόπου, οι οποίοι είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου που μπορεί να θεωρούνται ακατάλληλες για ανηλίκους και οι οποίες δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν από τον ιστότοπο. Σε κάθε ενότητα ή υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο υπάρχει προειδοποίηση προς τους επισκέπτες/χρήστες. Εάν παρά ταύτα ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφτούν σελίδες με υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο το οποίο δεν είναι δυνατό να ελέγχεται συνεχώς, ο ιστότοπος δε φέρει ευθύνη.

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Είναι αμοιβαίως αποδεκτό και κατανοητό ότι όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα μηνύματα και όλο το περιεχόμενο, είτε αναρτάται δημόσια είτε μεταφέρεται ιδιωτικά, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο το περιεχόμενο πηγάζει. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου. Ο ιστότοπος δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει το σύνολο του περιεχομένου που αναρτάται από τους χρήστες στις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, οπότε δεν εγγυάται την ακρίβεια, την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα τέτοιου περιεχομένου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ο ιστότοπος για οποιοδήποτε λάθος ή παραλείψεις σε οποιοδήποτε περιεχόμενο ή για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία που τυχόν προκύψουν από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου που αναρτάται, αποστέλλεται, μεταφέρεται ή άλλως καθίσταται διαθέσιμο από τους χρήστες στις υπηρεσίες του ιστοτόπου. Οι χρήστες συμφωνούν να μην κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου και αποδέχονται ακέραιη και αποκλειστική την ευθύνη τους σχετικά με τα κάτωθι για:

1. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα και προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

2. Πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιοδήποτε τρόπο.

3. Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή/και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

4. Παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των αναγνωριστικών των χρηστών, με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

5. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

6. Παρεμβολή στις υπηρεσίες ή διάσπαση των υπηρεσιών ή των servers ή των δικτύων που είναι συνδεδεμένα με τις υπηρεσίες του ιστοτόπου, ή παρακοή των προϋποθέσεων, διαδικασιών και κανόνων χρήσης των δικτύων αυτών.

7. Παραβίαση, με ή χωρίς πρόθεση, οποιασδήποτε τοπικής, εθνικής, ευρωπαϊκής, διεθνούς νομοθεσίας ή/και οποιουδήποτε κανόνα που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή/και καλύπτει οποιαδήποτε υπηρεσία του ιστοτόπου.

8. Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών (όπως η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών).

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι ο ιστότοπος δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου, αλλά και ότι ο ιστότοπος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα (και όχι την υποχρέωση) της αποκλειστικής επιλογής άρνησης ανάρτησης/δημοσίευσης ή μετακίνησης ή διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου διατίθεται μέσω των υπηρεσιών του. Επίσης, ο ιστότοπος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν χωρίς ειδοποίηση οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει τους παρόντες όρους χρήσης.

ΒΛΑΒΗ/ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη να αποζημιώσει τον ιστότοπο και τους συνεργάτες του για οποιαδήποτε νομική διαμάχη προκύψει μεταξύ αυτού και τρίτων φορέων λόγω του περιεχομένου που αυτός διαθέσει για ανάρτηση, δημοσίευση, ή άλλη μεταφορά μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

ΧΡΗΣΗ COOKIES

Το cookie είναι ένα αρχείο το οποίο περιέχει έναν κωδικό αναγνώρισης (μια ακολουθία αριθμών και γραμμάτων) και το οποίο έχει σταλεί από ένα διακομιστή σε έναν πλοηγό όπου και αποθηκεύεται. Κάθε φορά που ο πλοηγός ζητάει μια σελίδα από τον διακομιστή, αποστέλλεται πίσω σε αυτόν και ο κωδικός αναγνώρισης. Η αποστολή cookies συνεπώς πραγματοποιείται με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ – ΣΗΜΑΤΑ

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), όλο το περιεχόμενο του ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων videos, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα, διασχηματισμοί, διακριτικά γνωρίσματα και σήματα υπηρεσιών του site και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Συνεπώς, κανένα εξ αυτών δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να “φορτωθεί”, να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Τα προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος κόμβου και φέρουν τα σήματα των αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών φορέων, ενώσεων ή εκδόσεων, αποτελούν δική τους πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία και συνεπώς οι φορείς αυτοί φέρουν τη σχετική ευθύνη. Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του ιστοτόπου. Αν πράξει τοιουτοτρόπως, αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για αποζημίωση των ανωτέρω.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, ο ιστότοπος δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, των υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία. Τα περιεχόμενά του παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνα με το νόμο, ο ιστότοπος αρνείται όλες τις εγγυήσεις εκπεφρασμένες ή και συνεπαγόμενες, συμπεριλαμβανομένων, όχι όμως περιοριζόμενων σε αυτό, αυτών, οι οποίες συνεπάγονται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Ο ιστότοπος δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης, δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό site ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών/μελών, δεν περιέχουν “ιούς” ή άλλα επιζήμια συστατικά. Ο ιστότοπος δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης και σε καμία περίπτωση ο ιστότοπος αυτός και η Εταιρεία που τον διαχειρίζεται ή τον εκμεταλλεύεται εμπορικά.

‘ΔΕΣΜΟΙ’ (LINKS) ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ (SITES)

Ο ιστότοπος διαθέτει υπερσυνδέσμους προς και λεπτομέρειες που αφορούν ιστοτόπους τρίτων ή σχετιζόμενες εφαρμογές. Εάν και η Εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου της ταυτότητας, της ποιότητας, της πληρότητας των υπηρεσιών και της συμμόρφωσης αυτών των διαδικτυακών τόπων σε θέματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο ιστότοπος δεν μπορεί να ελέγξει το σύνολό τους και δεν φέρει ευθύνη για τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων και απορρήτου, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Ο ιστότοπος δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του ιστοτόπου, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίησή τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, αρμόδια δε Δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ×
Mil58new
Τρίτη
28
Νοεμβρίου
2023
Νοεμβρίου
Επιλογή μήνα
 • Ιανουαρίου
 • Φεβρουαρίου
 • Μαρτίου
 • Απριλίου
 • Μαϊού
 • Ιουνίου
 • Ιουλίου
 • Αυγούστου
 • Σεπτεμβρίου
 • Οκτωβρίου
 • Νοεμβρίου
 • Δεκεμβρίου
2023
Επιλογή Χρονιάς
 • 2023
 • 2024
 • 2025
 • 2026
 • 2027
 • 2028
 • 2029
 • 2030
 • 2031
 • 2032
 • 2033
 • 2034
 • 2035
 • 2036
 • 2037
 • 2038
 • 2039
 • 2040
 • 2041
 • 2042
 • 2043
 • 2044
 • 2045
 • 2046
 • 2047
 • 2048
 • 2049
 • 2050
 • 2051
 • 2052
 • 2053
 • 2054
 • 2055
 • 2056
 • 2057
 • 2058
 • 2059
 • 2060
 • 2061
 • 2062
 • 2063
 • 2064
 • 2065
 • 2066
 • 2067
 • 2068
 • 2069
 • 2070
 • 2071
 • 2072
 • 2073
 • 2074
 • 2075
 • 2076
 • 2077
 • 2078
 • 2079
 • 2080
 • 2081
 • 2082
 • 2083
 • 2084
 • 2085
 • 2086
 • 2087
 • 2088
 • 2089
 • 2090
 • 2091
 • 2092
 • 2093
 • 2094
 • 2095
 • 2096
 • 2097
 • 2098
 • 2099
 • 2100
 • 2101
 • 2102
 • 2103
 • 2104
 • 2105
 • 2106
 • 2107
 • 2108
 • 2109
 • 2110
 • 2111
 • 2112
 • 2113
 • 2114
 • 2115
 • 2116
 • 2117
 • 2118
 • 2119
 • 2120
 • 2121
 • 2122
 • 2123
Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ
28 29 30 1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23 24
25
26
27 28
29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Καθαρισμός
Εντάξει Ακύρωση